Pla docent
Universitat d'Andorra
El mòdul tracta sobre com a partir de les característiques dels alumnes, el seu desenvolupament i les diferents teories d’ensenyament aprenentatge es plantegen diferents propostes educatives basades en un enfocament competencial.


Per accedir a segon curs els estudiants han de tenir 3 dels 4 mòduls de primer superats.
El mòdul es fonamenta en el treball i l’avaluació de les competències específiques i transversals a través de:
Un repte que orienta la finalitat del mòdul.
Uns Seminaris que agrupen continguts.
El Treball guiat que consta de tres fases: preparació, desenvolupament, integració i avaluació.


Fases del treball guiat:

a)Preparació: les primeres sessions del mòdul el professorat responsable del Treball Guiat presenta als estudiants el Repte, els resultats d’aprenentatge i els seus indicadors. També s’avaluaran els coneixements previs i s’elaborarà el pla de treball on es planificaran les diferents tasques a realitzar tant de manera individual com de manera grupal així com el seu calendari. En aquesta fase es presentaran als estudiants les evidències d'aprenentatge que els estudiants hauran d'elaborar durant el Treball Guiat.

b)Desenvolupament: durant aquesta fase els estudiants hauran de mobilitzar els continguts dels diferents Seminaris per resoldre el Repte.

c)Integració i avaluació: la setena setmana del mòdul s’avaluaran els continguts apresos als diferents Seminaris i els estudiants continuaran treballant en el Treball Guiat.

La darrera setmana del mòdul els estudiants defensaran el seu treball de resolució del Repte davant d’un tribunal i lliuraran els treballs associats al Repte. La defensa haurà d’anar acompanyada d’una presentació digital.

La defensa del treball serà individual així com l’avaluació.

En el mòdul hi haurà sessions de llengua catalana.
L’avaluació els Resultats d'Aprenentatge associats al mòdul serà individual, tant en els Seminaris com en el Treball Guiat.

L’avaluació es guiarà pels resultats d’aprenentatge associats al mòdul. Els Resultats d'Aprenentatge s'avaluaran des dels diferents Seminaris i des de Treball Guiat.


Cada resultat d’aprenentatge tindrà associat una sèrie d’indicadors d’avaluació que s’observaran en les diferents evidències d’aprenentatge lliurades durant el desenvolupament dels Seminaris i el Treball Guiat.

Per qualificar els resultats d’aprenentatge associats al mòdul, s’utilitza una escala numèrica de 0 a 10 (amb un decimal).

(1) per aprovar un mòdul és necessari que la qualificació de tots els resultats d'aprenentatge (RA) associats a aquest mòdul sigui superior o igual a 3, i que el valor de la mitjana aritmètica dels RA del mòdul sigui superior o igual a 5.

(2) quan un RA d’algun mòdul estigui suspès amb una nota inferior a 3, la nota mitjana d’aquell mòdul serà com a màxim 4.

Els estudiants que no hagin superat l’avaluació continuada del mòdul, tindran la setmana de recuperació durant la setmana de Darreres proves d'avaluació continuada i la setmana d’Exàmens finals del semestre.
Cada seminari detallarà la bibliografia bàsica.
Cada seminari detallarà la bibliografia complementària.
El mòdul té una durada de vuit setmanes.
El calendari detallat es pot consultar a: http://cals.uda.ad/week.php

L'assistència a les classes de Treball Guiat del mòdul és obligatòria com a mínim en un 80% i el no compliment de l'assistència a Treball Guiat implica que l’estudiant haurà de defensar el repte durant la setmana d’Exàmens finals del semestre.


El preu de repetició d’un mòdul es calcularà d’acord amb el nombre de resultats d’aprenentatge (RA) superats:
- si el percentatge de RA aprovats és inferior al 20%, l’estudiant haurà d’abonar el 100% de la matrícula
- si el percentatge de RA aprovats és superior o igual al 20% i inferior al 50%, s'aplica un descompte per repetició de mòdul del 33,33%
- si el percentatge de RA aprovats és superior o igual al 50% (i inferior al 100%), s'aplica un descompte per repetició de mòdul del 66,67%

En cas dels estudiants internacionals el professorat podrà atendre dubtes en llengua castellana.
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge específic (RA)Nivell
CBCE-E001 - Gestionar situacions d'ensenyament-aprenentatge integrat de continguts i llengües en contextos plurilingües i multiculturals.
RABCE-E001-01 - Contrasta diferents models d'aprenentatge integrat de continguts i llengües estrangeres (AICLE).1
CBCE-E002 - Planificar la intervenció educativa des d'un plantejament global tenint en compte les característiques de l'alumnat, les metodologies educatives diversificades i els referents establerts en els programes educatius.
RABCE-E002-01 - Identifica diferents propostes educatives.1
CBCE-E004 - Regular els processos d'ensenyament-aprenentatge a partir de les evidències recollides a l'avaluació dels alumnes fomentant alhora l'autoregulació de l'aprenentatge.
RABCE-E004-01 - Identifica l'avaluació com a un element clau d'un model educatiu.1
CBCE-E005 - Adaptar els elements curriculars, les variables metodològiques i els recursos a l'abast, especialment els recursos tecnològics, a les característiques dels alumnes i a les seves necessitats individuals i particulars.
RABCE-E005-01 - Identifica les caracterítiques d'una proposta educativa inclusiva.1
CBCE-E007 - Crear mecanismes de participació i de presa de decisions de l’alumnat en els diferents àmbits del procés formatiu sobre la base de la cultura democràtica.
RABCE-E007-01 - Identifica diferents mecanismes i espais de participació i de presa de decisions de l’alumnat en diferents models pedagògics.1
CBCE-E009 - Gestionar situacions d’ensenyament i aprenentatge que incorporin els elements de la cultura digital i l’ús de les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement.
RABCE-E009-02 - Configura la seva identitat digital professional i acadèmica.2
CBCE-E010 - Gestionar grups de treball per al desenvolupament de projectes educatius, amb diferents actors de la comunitat educativa i de la societat en general tenint en compte l’estructura educativa d’Andorra.
RABCE-E010-01 - Identifica els diferents agents de la comunitat educativa.1
CBCE-E012 - Construir models de representació del món amb diferents graus de complexitat a partir del domini dels continguts de les àrees disciplinàries i la seva didàctica, des d’un pensament crític i una visió transversal.
RABCE-E012-02 - Mostra un coneixement adient de la psicologia de l'educació.1
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge transversal (RA)ÀreaNivell
CBCE-T002 - Orientació cap a la qualitat.Responsabilitat personal
RABCE-T002-01 - Compleix els requisits indicats en el treball acadèmic diari.1
CBCE-T004 - Compromís amb la cultura de la democràcia i els objectius de desenvolupament sostenible.Responsabilitat personal
RABCE-T004-01 - Identifica els diferents components de la competència de la cultura democràtica i els objectius de desenvolupament sostenible.1
CBCE-T006 - Cercar, gestionar, analitzar i utilitzar la informació de manera autònoma en un entorn professional.Responsabilitat personal
RABCE-T006-01 - Contrasta diferents fonts d'informació.1
CBCE-T010 - Utilitzar estratègies bàsiques per preveure i resoldre problemes, conflictes i canvis dins del camp professional.Responsabilitat personal
RABCE-T010-01 - Valora diferents solucions proposades prèviament enfront d'un problema.1
1. Seminari Psicologia de l'educació - Docència en català (Més informació)
2. Séminaire Sociologie de l'éducation - Docència en francès (Més informació)
3. Seminari Organització escolar - docència en català i francès (Més informació)
4. Seminari Introducció a l'economia de l'educació - Docència en català (Més informació)
6. Seminari en Teoria de l'Educació i Educació comparada - Docència en català (Més informació)
8. Seminari Tecnologies de la informació i la comunicació - docència en català (Més informació)