Pla docent
Universitat d'Andorra
El Treball fi de bàtxelor ha de ser un projecte orientat al desenvolupament d'una recerca o una innovació que es desenvolupi en el camp professional de l'àmbit de l'educació.

Durant les primeres setmanes es convidarà a diversos agents educatius per a què expliquin necessitats concretes als estudiants.

El treball fi de bàtxelor es redactarà en català.
S'hauran de redactar també en la llengua d'especialització (FR/ANG), com a mínim, les parts següents:
- el títol
- el resum
- les paraules clau
- les conclusions

Aquest mòdul és un mòdul amb estada formativa obligatòria a l'escola de 5 crèdits, aproximadament 150 hores.

La normativa de les estades als centres escolars es pot consultar a documents addicionals.

En cas dels estudiants internacionals, cal tramitar una Autorització d’immigració per a pràctiques formatives.

El bàtxelor en Ciències de l’educació (BCE) adopta la modalitat dual que implica que els semestres tercer, quart i sisè del pla d’estudis es combinen, de manera integrada, l’activitat acadèmica a la universitat (3 dies a la setmana) i les estades formatives al centre escolar (dos dies a la setmana).

L’objectiu de la modalitat dual és apropar la formació a la realitat de l’escola i ampliar els lligams entre teoria i pràctica per millorar la preparació dels futurs docents.
En el Treball fi de bàtxelor, l’activitat de l’estudiant és fonamentalment una activitat autònoma on la planificació del treball, les estratègies de resolució de problemes i la organització són responsabilitat de l’estudiant.

L’estudiant rebrà unes hores de formació específica per a la realització del treball a travès de diversos Seminaris i se li assignarà un tutor individual a l'inici del semestre.

Durant totes les tutories s’anirà emplenant una taula amb dues columnes:
-millores proposades pel tutor i consensuades amb l'estudiant.
- accions realitzades per l'estudiant.

Durant el mòdul s'impartiran sessions de llengua anglesa, francesa i catalana.
Per poder defensar el treball com a mínim s'hauran de fer cinc tutories i tenir el vistiplau de les professores Virginia Larraz (Introducció, Marc Teòric i Discussió i Conclusions i Alexandra Saz (Metodologia i Resultats).

Les dates clau del semestre són:
5 de novembre: Primer lliurament del treball.
9 de desembre: Segon lliurament del treball (Tots els apartats)
8 de gener: Lliurament final
Tots els lliuraments son obligatoris

L’avaluació dels Resultats d'Aprenentatge associats al mòdul serà individual.

En l'avaluació dels diferents RA associats al mòdul Treball fi de bàtxelor participen:
- els professors dels Seminaris
- els professors de llengües (CAT, FR, ANG)
- el tutor de l'UdA del projecte
- els tutors de l'estada a l'escola
- els membres del tribunal.

L’avaluació els Resultats d'Aprenentatge associats al mòdul serà individual, tant en els Seminaris com en el Treball Guiat.

L’avaluació es guiarà pels resultats d’aprenentatge associats al mòdul. Els Resultats d'Aprenentatge s'avaluaran des dels diferents Seminaris i des de Treball Guiat.

Cada resultat d’aprenentatge tindrà associat una sèrie d’indicadors d’avaluació que s’observaran en les diferents evidències d’aprenentatge lliurades durant el desenvolupament dels Seminaris i el Treball Guiat.
Per qualificar els resultats d’aprenentatge associats al mòdul, s’utilitza una escala numèrica de 0 a 10 (amb un decimal).

Per aprovar un mòdul és necessari que la qualificació de tots els resultats d'aprenentatge (RA) associats a aquest mòdul sigui superior o igual a 3, i que el valor de la mitjana aritmètica dels RA del mòdul sigui superior o igual a 5, exceptuant els RA BCE T011-03 i BCE T012-03 que hauran de ser igual o superior a 5 per fer la mitjana aritmètica.

En el cas que la qualificació dels RA mencionats (els quals s’han de superar amb una nota mínima igual o superior a 5), sigui inferior a 5, la qualificació del mòdul serà igual a 4 (suspès).

Al document de Plantejament lingüístic es detalla com es calcula la qualifi
Els treballs s’han de lliurar en la data prevista.

Els treballs es lliuraran en format digital al punt de lliurament corresponent del mòdul.

Per poder defensar el Treball fi de bàtxelor davant del tribunal, s’haurà de tenir el vist i plau dels tutors de l'UdA.

La defensa oral del treball per part de l'estudiant es vehicularà en català i tindrà una durada de 10 minuts.

El tribunal disposarà de 20 minuts per realitzar preguntes sobre tots els aspectes que consideri adients.


Caldrà que es presentin en la llengua d'especialització (FR/ANG), com a mínim una de les parts següents:
- el resum o la introducció
- les conclusions

El tribunal podrà usar el català i la llengua d'especialització (FR/ANG) de l’estudiant en les seves intervencions.

El tribunal estarà format per membres externs i per professorat de l'UdA.


Les assignatures o mòduls d’estades formatives disposaran de dues convocatòries. En el cas d’exhaurir-les, l’estudiant podrà sol·licitar a la Junta Acadèmica una nova convocatòria, (extraordinària).

Cada seminari detallarà la bibliografia bàsica.
Cada seminari detallarà la bibliografia complementària.
Calendari:

El mòdul té una durada de setze setmanes.
El calendari detallat es pot consultar a:
http://cals.uda.ad

L'assistència a les classes dels Seminaris de Metodologies, Projecte de recerca és obligatòria, així com a mínim en un 80%, així com la realització de les tutories amb el tutor de l'UdA.

Assistència estades i universitat:
És obligatòri assistir al centre escolar en un mínim del 90% dels dies establerts de les estades.

En el moment de superar el 10% d’absència al centre escolar permès, l’estudiant haurà d’abandonar el centre escolar i obtindrà un No Presentat en el mòdul matriculat del semestre.

En el moment de superar el 20% d’absència a les classes de la universitat permès, l’estudiant haurà d’abandonar el centre escolar i obtindrà un No Presentat en els mòduls matriculats del semestre.

El preu de repetició d’un mòdul es calcularà d’acord amb el nombre de resultats d’aprenentatge (RA) superats:
- si el percentatge de RA aprovats és inferior al 20%, l’estudiant haurà d’abonar el 100% de la matrícula
- si el percentatge de RA aprovats és superior o igual al 20% i inferior al 50%, s'aplica un descompte per repetició de mòdul del 33,33%
- si el percentatge de RA aprovats és superior o igual al 50% (i inferior al 100%), s'aplica un descompte per repetició de mòdul del 66,67%

En cas dels estudiants internacionals el professorat podrà atendre dubtes en llengua castellana.
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge específic (RA)Nivell
CBCE-E003 - Gestionar dinàmiques de grup que afavoreixen el desenvolupament de les competències des de la participació democràtica, l'aprenentatge cooperatiu i la resolució positiva de conflictes.
RABCE-E003-04 - Gestiona dinàmiques de grup que afavoreixin el desenvolupament de les competències des de la participació democràtica, l’aprenentatge cooperatiu i la resolució de conflictes.3
CBCE-E004 - Regular els processos d'ensenyament-aprenentatge a partir de les evidències recollides a l'avaluació dels alumnes fomentant alhora l'autoregulació de l'aprenentatge.
RABCE-E004-06 - Avalua el funcionament d'un procés d'avaluació i regulació portat a terme.3
CBCE-E005 - Adaptar els elements curriculars, les variables metodològiques i els recursos a l'abast, especialment els recursos tecnològics, a les característiques dels alumnes i a les seves necessitats individuals i particulars.
RABCE-E005-05 - Adapta tots els recursos necessaris a l'abast per atendre a la diversitat.3
CBCE-E006 - Desenvolupar la cultura democràtica i la sostenibilitat a totes les accions educatives fomentant els valors, les actituds, les aptituds, els coneixements i la comprensió crítica del món.
RABCE-E006-04 - Gestiona dinàmiques d'aula que fomentin la competència de cultura democràtica.3
CBCE-E009 - Gestionar situacions d’ensenyament i aprenentatge que incorporin els elements de la cultura digital i l’ús de les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement.
RABCE-E009-05 - Elabora propostes educatives de tractament de la informació i creació de coneixement.3
CBCE-E010 - Gestionar grups de treball per al desenvolupament de projectes educatius, amb diferents actors de la comunitat educativa i de la societat en general tenint en compte l’estructura educativa d’Andorra.
RABCE-E010-06 - Elabora propostes de millora d'un projecte educatiu on participin diferents agents.3
CBCE-E011 - Innovar la pràctica educativa a partir de la recerca i l’intercanvi d’experiències, dins de les possibilitats i els límits de l’educació a la societat actual i els models de millora de la qualitat als centres educatius.
RABCE-E011-05 - Proposa idees innovadores fonamentades en la recerca i que permeten donar resposta a situacions concretes en contextos educatius reals.3
CBCE-E012 - Construir models de representació del món amb diferents graus de complexitat a partir del domini dels continguts de les àrees disciplinàries i la seva didàctica, des d’un pensament crític i una visió transversal.
RABCE-E012-09 - Crea models de representació del món des d'una perspectiva global mostrant domini dels continguts de les diferents àrees disciplinàries i la seva didàctica, des d’un pensament crític i una visió transversal.3
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge transversal (RA)ÀreaNivell
CBCE-T001 - Interpretar i aplicar els coneixements d'acord amb els valors ètics.Gestió del coneixement i autonomia en el treball
RABCE-T001-03 - Té consciència de les limitacions ètiques de la professió.3
CBCE-T003 - Tenir consciència de les repercussions socials, mediambientals, econòmiques i jurídiques de les activitats professionals.Responsabilitat personal
RABCE-T003-03 - Elabora projectes propis incorporant propostes de millora a l'entorn socioeconòmic, cultural, mediambiental i jurídic del país.3
CBCE-T004 - Compromís amb la cultura de la democràcia i els objectius de desenvolupament sostenible.Responsabilitat personal
RABCE-T004-03 - Incorpora accions que fomentin la cultura democràtica i els objectius de desenvolupament sostenible en la seva pràctica professional.3
CBCE-T006 - Cercar, gestionar, analitzar i utilitzar la informació de manera autònoma en un entorn professional.Responsabilitat personal
RABCE-T006-04 - Cita correctament informació actualitzada amb rigor científic.3
CBCE-T007 - Aprendre de manera autònoma i adquirir nous coneixements permanentment.Emprenedoria i treball en equip
RABCE-T007-03 - Integra els coneixements apresos i en cerca de nous, des d'una visió personal, creativa i adaptada a les necessitats professionals.3
CBCE-T011 - Comunicar-se, oralment i per escrit, en la llengua pròpia i en d'altres, incloent-hi l'anàlisi i la síntesi del discurs.Comunicació
RABCE-T011-03 - Es comunica oralment i per escrit, en la llengua pròpia i en d'altres en un nivell avançat.3
CBCE-T012 - Comunicar-se amb altres persones proporcionant una informació adaptada a les necessitats dels interlocutors.Comunicació
RABCE-T012-03 - Es comunica amb altres persones proporcionant una informació adaptada a les necessitats dels interlocutor en un nivell avançat.3
1. Seminari Projecte de recerca i innovació - Docència en català (Més informació)
2. Seminari Metodologies de la investigació educativa - Docència en català (Més informació)
3. Seminari de llengua anglesa (Més informació)
4. Seminari de llengua francesa (Més informació)
5. Seminari de llengua catalana (Més informació)
DescripcióNom del fitxer
Guia Treball fi de bàtxelorGuia_de_presentació_del_TFB_v03._docx.pdf
Normativa estades als centres escolarsnormativa_estades_centres_escolars_22_23.pdf
Fitxa de proposta del TFBFitxa_de_proposta_de_TFB_.pdf
Plantejament lingüísticBCE_Plantejament_lingüístic_V10.pdf