Pla docent
Universitat d'Andorra
En aquest mòdul l'estudiant té dues opcions: 1) Realitzar una Estada Formativa a un centre (EF) i 2) Realitzar un Treball Fi d'Itinerari (TFI).

En les dues opcions els estudiants integren tots els coneixements teòrics en una proposta educativa orientada a la millora de la cultura democràtica d’un context educatiu o laboral.

Els estudiants porten a terme unes intervencions (EF) o projecte (TFI) orientat al desenvolupament d'una recerca o una innovació en el camp professional de l'educació tant de l’àmbit formal com no formal.
1. Dissenyar propostes educatives orientades a la millora de la CD.

2. Donar resposta a una necessitat mitjançant un treball de recerca i/o innovació.
Aquest mòdul transcorre de manera paral·lela amb el mòdul 2 i 3 de Cultura Democràtica.

Els seminaris dels mòduls 2 i 3, doten de contingut al mòdul 4 i són els que donen les pistes per poder realitzar la memòria. Els seminaris agrupen continguts que l’estudiant ha d’adquirir, consolidar i saber mobilitzar per poder desenvolupar cada competència de manera satisfactòria.

El treball guiat són sessions en les que el professor responsable guia a l’estudiant en la redacció de la memòria, ajudant-lo a integrar el continguts teòrics i pràctics.

Aquest mòdul, en cas que l'estudiant esculli EF, l'ha de combinar amb l'estada a un centre de pràctiques.

L'estudiant ha d'elaborar una memòria (d'acord al que s'explicita al Pla docent d'EF o de TFI).
En cas de realitzar EF, l’assistència a les classes dels seminaris dels mòduls 2 i 3, de treball guiat, i les tutories de la universitat és obligatòria i el no compliment de l’assistència implica la no superació del mòdul.

L’assistència mínima exigida és del 80% per a les classes de la Universitat.

Per a la memòria d'EF, l'estudiant cal que lliuri un treball tot seguint les indicacions que es donen en el Pla docent de les Estades Formatives.

Per la memòria del Treball Fi d'Itinerari, l'estudiant cal que lliuri un treball tot seguint les indicacions que es donen en el Pla docent del TFI.

Per ambdues memòries, l'estudiant caldrà que defensi el seu treball davant d'un tribunal acadèmic.

Es farà una defensa mitjançant una exposició oral davant d'un tribunal acadèmic.
L'estudiant que no superi l'avaluació continuada es podrà presentar a l'avaluació final segons marca el calendari de la UdA del semestre corresponent.

Per qualificar els resultats d’aprenentatge associats a la Memòria, s’utilitza una escala numèrica de 0 a 10 (amb un decimal) i la qualificació d’un mòdul s’obté a partir de la mitjana aritmètica M x de les qualificacions dels resultats d’aprenentatge associats al mòdul. Els resultats d’aprenentatge s’avaluaran al Treball Guiat.

Per superar el mòdul és necessari que la qualificació de tots els resultats d’aprenentatge associats sigui superior o igual a 3 i que el valor de M x sigui superior o igual a 5.
Es poden fer EF en centres tan d'Andorra com de fora d'Andorra.
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge específic (RA)Nivell
CME-E001 - Interpretar les necessitats i els conflictes d’una realitat social, cultural i econòmica des dels valors que promou una cultura democràtica.
RAME-E001-04 - Valora críticament les necessitats i els conflictes de l’entorn en relació als valors de la cultura democràtica.3
CME-E002 - Dissenyar programes per desenvolupar les competències per a una cultura democràtica, l’educació dels drets humans i l’educació intercultural a diferents institucions educatives i socials.
RAME-E002-03 - Elabora un programa concret per desenvolupar les competències per a una cultura democràtica, l’educació dels drets humans i l’educació intercultural a diferents institucions educatives i socials.3
CME-E003 - Proposar millores de les pràctiques educatives que promoguin les competències per a una cultura democràtica, l’educació dels drets humans i l’educació intercultural a partir de mecanismes d’avaluació.
RAME-E003-04 - Planifica millores concretes de les pràctiques educatives que promoguin les competències per a una cultura democràtica, l’educació dels drets humans i l’educació intercultural a partir de mecanismes d’avaluació.3
CME-E004 - Crear mecanismes de participació i de presa de decisions entre la comunitat educativa i la societat sobre la base de la cultura democràtica.
RAME-E004-03 - Planifica mecanismes de participació i de presa decisions en l’entorn sobre la base de la cultura democràtica.3
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge transversal (RA)ÀreaNivell
CME-T001 - Comunicar-se de manera efectiva tant oralment com per escrit, pel que fa a qüestions complexes, tant en públics especialitzats com no.Responsabilitat personal
RAME-T001-11 - Comunica la proposta de millores efectives a qüestions complexes.3
CME-T002 - Identificar, analitzar de forma crítica, sintetitzar i resoldre problemes per adaptar-se a situacions noves i complexes.Responsabilitat personal
RAME-T002-07 - Proposa solucions alternatives a necessitats detectades per resoldre un problema complex.3
CME-T006 - Prendre decisions i aplicar els coneixements d’acord amb valors ètics i pràctiques socialment responsables i sostenibles.Responsabilitat personal
RAME-T006-03 - Analitza la presa de decisions tenint en compte els valors ètics i les pràctiques socialment responsables i sostenibles.3
Codi - ActivitatDescripcióResultats d'aprenentatgePercentatge
Activitat 1a / 1b - Memòria d'Estada Formativa o Treball Fi ItinerariLliurament escrit i defensa oralME-E001-04, ME-E002-03, ME-E003-04, ME-E004-03, ME-T001-11, ME-T002-07, ME-T006-030,00%
DescripcióNom del fitxer
Normativa estades formativesnormativa_estades_centres_escolars_22_23_1_.pdf