Aquest mòdul és el punt d’entrada a la programació orientada a objecte. És necessari haver adquirit les bases algorísmiques i de programació explicades en el mòdul de Fonaments de l’algorísmica i de la programació. També ajuda haver consolidat els hàbits algorísmics i les tècniques del mòdul de Paradigmes de la programació i bases de dades.
La programació orientada a objecte i, més en general, la metodologia orientada a objecte i les tecnologies actuals relacionades amb la construcció d’aplicacions web estan presents en el disseny i programació d’un cas o repte molt proper a un entorn real. El procés inclou criteris per al disseny gràfic i interacció de l’usuari, a més, de la definició de proves i tota la depuració del programari.
Per tal de complementar el mòdul, s’hi introdueixen les eines de gestió empresarial principals. Més concretament, es presenten els documents i les anàlisis comptables més utilitzades, s’estudien les diferents alternatives de finançament i s’avalua la viabilitat de les possibles inversions.
El mòdul està basat en una metodologia on es diferencia dos tipus d’aprenentatge que es complementen entre si. El primer està relacionat amb l’adquisició de coneixements i, el segon, amb la seva aplicació.
Aquesta metodologia combina un enfocament teòric amb un enfocament orientat a la pràctica per tal de guiar i dotar a l’estudiant amb les competències necessàries per al desenvolupament de les diferents activitats del mòdul i, més concretament, cap a la resolució del repte.
L’aplicació d’aquesta metodologia requereix una col·laboració permanent entre el professorat i l’estudiant. En conseqüència, cada setmana, aquest mòdul té associades en el calendari del curs 6 sessions lectives presencials que es destinen als seminaris i, d’altra banda, 2 sessions de treball guiat.
De forma alternativa, pels estudiants que segueixen la seva formació en modalitat virtual i, complementària pels estudiants presencials, es realitzarà el seguiment dels seminaris i de les sessions de treball guiat a través del campus virtual i de les consultes i tutories en línia. A més, els estudiants que segueixen la modalitat virtual tenen la possibilitat d’assistir a les sessions presencials, destinades als seminaris o al treball guiat, que considerin oportunes.
En les sessions destinades als seminaris, el professorat facilita als estudiants els continguts i les eines necessàries per desenvolupar les activitats i el repte del mòdul.
En les sessions de treball guiat, el professorat tutor orienta i realitza el seguiment dels estudiants en el desenvolupament del repte.
A més, cal afegir, el treball personal que, tot i està present durant tot el semestre, s’intensifica en les darreres setmanes per a la resolució de l’activitat final i, sobretot, del repte del mòdul.
Les diferents activitats d’avaluació, entre elles el repte, són fixades pel professorat i estaran disponibles en el calendari dels seminaris i del repte.
Consulteu l'apartat d'observacions.
Els estudiants que no hagin seguit o que no hagin superat l’avaluació continuada tindran la possibilitat de recuperar els seminaris pendents i el repte durant el període de recuperació previst d’acord amb el calendari del mòdul.
Consulteu l'apartat d'observacions.
Cada seminari detallarà la bibliografia bàsica.
Cada seminari detallarà la bibliografia complementària.
troben descrits en el seu pla docent. Aquests resultats d’aprenentatge són avaluats utilitzant una escala numèrica de 0 a 10 (per dècimes).
Per superar el mòdul és necessari que la qualificació de tots aquests resultats d’aprenentatge sigui superior o igual a 3 i que el valor de la mitjana aritmètica de les seves qualificacions sigui superior o igual a 5.
A més, els resultats d’aprenentatge del mòdul, cadascun en el seu nivell competencial, contribueixen a l’avaluació de les competències específiques i transversals que l’estudiant tindrà en acabar els estudis.
1.1. Introducció.
1.2. Conceptes bàsics d'orientació a objectes.
1.3. Herència i polimorfisme.
1.4. Modelització de classes en UML.
1.5. Un procés simplificat.
1.6. El llenguatge Java.
2.1. Interacció home màquina i disseny gràfic per la Web.
2.2. Disseny i tecnologies Web.
2.3. Tecnologies de servidor.
2.4. Complements i nous entorns.
2.5. Proves i depuració.
3.1. Introducció a la comptabilitat.
3.2. Introducció a les finances.