Pla docent
Universitat d'Andorra
En el Treball final de bàtxelor (TFB) es pretén consolidar un conjunt de competències específiques i transversals que, durant la titulació, l’estudiant ja ha anat adquirint en diferents etapes del seu aprenentatge.

El mòdul té com a principal objectiu el desenvolupament d’un projecte dins un context real o un cas de creació pròpia. No obstant, cal atendre l’impacte que pot suposar la seva implantació. Els temes relacionats amb el marc legal, la part social, la part ambiental i, per descomptat, la part ètica, han de poder-se contemplar en una societat que ha d’avançar cap un futur sostenible i encoratjador.
El mòdul està basat en una metodologia on es diferencia dos tipus d’aprenentatge que es complementen entre si. El primer està relacionat amb l’adquisició de coneixements i, el segon, amb la seva aplicació.

Aquesta metodologia combina un enfocament teòric amb un enfocament orientat a la pràctica per tal de guiar i dotar a l’estudiant amb les competències necessàries per al desenvolupament de les diferents activitats del mòdul i, més concretament, cap al desenvolupament del TFB.

Aquest mòdul té associades en el calendari del curs 2 sessions lectives presencials que es destinen al seminari de Dret, ètica i societat.

En el seminari del TFB, els estudiants segueixen la seva formació a través del campus virtual i de les consultes i tutories en línia. A més, el professorat tutor pot convocar a l'estudiant per tal de realitzar el seguiment del TFB.

En les sessions destinades al seminari de Dret, ètica i societat, el professorat facilita als estudiants els continguts i les eines necessàries per desenvolupar les activitats d'aquest seminari i també necessàries per al TFB.

En aquest mòdul, l'estudiant ha de desenvolupar el TFB segons les indicacions donades en les tutories presencials i/o les indicacions donades a través de l’aula virtual.

Cal afegir que el treball personal, tot i està present durant tot el semestre, s’intensifica en les darreres setmanes per a la finalització del TFB.



Les diferents activitats d’avaluació del mòdul, entre elles també les activitats associades al TFB són fixades pel professorat i estaran disponibles en el calendari dels seminaris.

La darrera activitat d'aquest mòdul és el lliurament de la memòria final i la presentació final del TFB. Per aquest motiu, es donen els següents requisits que cal complir:

La memòria final del TFB es podrà redactar en català o en anglès. Si es redacta en català s'hauran de redactar també en anglès, com a mínim, les parts següents:

- El títol
- El resum
- Les paraules claus
- Les conclusions

La presentació final del TFB es podrà fer en català o en anglès. Si l'exposició és en català, caldrà que es presentin en anglès, com a mínim, les parts següents:

- El resum
- Les conclusions

La memòria final del TFB es realitzarà a través del campus virtual. Consulteu les indicacions a l'aula del seminari del TFB.

Posteriorment a aquest lliurament i en la data indicada en el calendari publicat per la Universitat, es realitzarà la presentació i la defensa del TFB amb un tribunal avaluador fixat per la mateixa Universitat amb un mínim de 3 membres. El tribunal podrà usar el català i l'anglès en les seves intervencions.

Consulteu l'apartat d'observacions.


Els estudiants que no hagin seguit o que no hagin superat l’avaluació continuada tindran la possibilitat de recuperar el seminari de Dret, ètica i societat durant el període de recuperació previst d’acord amb el calendari del mòdul.

En el seminari de TFB, no es contempla l'avaluació final.

Consulteu l'apartat d'observacions.

Cada seminari detallarà la bibliografia bàsica.

Treballs final de bàtxelor de cursos anteriors.

El mòdul té associats uns resultats d’aprenentatge que es troben descrits en el seu pla docent. Aquests resultats d’aprenentatge són avaluats utilitzant una escala numèrica de 0 a 10 (per dècimes).

Per superar el mòdul és necessari que la qualificació de tots aquests resultats d’aprenentatge sigui superior o igual a 3 i que el valor de la mitjana aritmètica de les seves qualificacions sigui superior o igual a 5.

A més, els resultats d’aprenentatge del mòdul, cadascun en el seu nivell competencial, contribueixen a l’avaluació de les competències específiques i transversals que l’estudiant tindrà en acabar els estudis.
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge específic (RA)Nivell
CBInfo-E001 - Desenvolupar i coordinar aplicacions informàtiques: anàlisi, especificacions, desenvolupament, integració i implementació.
RABInfo-E001-29 - Aplica mètode, procediments ... de la metodologia descrita en la memòria per al desenvolupament del programari.3
RABInfo-E001-30 - Defensa els requeriments inicials del projecte a partir de la implementació lliurada (part de codi).3
CBInfo-E002 - Elaborar jocs de tests i avaluar la qualitat de la solució.
RABInfo-E002-03 - Disposa del joc de proves per a la part del projecte que ha estat implementada.3
CBInfo-E003 - Proporcionar suport i servei a l’usuari.
RABInfo-E003-04 - Identifica la regulació sobre la protecció de dades personals en l’àmbit nacional, europeu i internacional.2
RABInfo-E003-05 - Identifica la propietat intel·lectual i les implicacions ètiques de la professió.2
RABInfo-E003-06 - Aplica els estàndards i normatives vigents en la pràctica de la professió.3
CBInfo-E004 - Administrar xarxes i sistemes de comunicació.
RABInfo-E004-10 - Dissenya o avalua en el projecte les polítiques utilitzades per a una comunicació segura.3
CBInfo-E005 - Administrar bases de dades i sistemes.
RABInfo-E005-07 - Defineix les dades i relacions, capes software, sistemes ... necessaris per a contextualitzar el projecte.3
CBInfo-E009 - Donar suport a la presa de decisions en un entorn empresarial.
RABInfo-E009-07 - Analitza eines d’estratègia empresarial i les possibilitats de continuïtat i ampliació del projecte.3
Codi - Competències (C) / Resultat d'aprenentatge transversal (RA)ÀreaNivell
CBInfo-T001 - Competència comunicativa, oral i escrita, com a mínim en la llengua pròpia i en anglès. Aquesta competència inclou tant la capacitat d’anàlisi com de síntesi del discurs.Comunicació
RABInfo-T001-09 - Argumenta les idees de forma adequada i adapta el discurs al públic objectiu i a les diferents situacions en l’àmbit professional.3
CBInfo-T003 - Utilitzar estratègies per preveure i resoldre problemes, conflictes i canvis dins del camp professional.Emprenedoria i treball en equip
RABInfo-T003-03 - Pren possibles decisions en situacions reals amb coherència, encert i seguretat.3
CBInfo-T005 - Saber aplicar tant l’anàlisi com la síntesi per organitzar i planificar la feina pròpia.Responsabilitat personal
RABInfo-T005-02 - Decideix la gestió i la planificació del treball.3
CBInfo-T009 - Interpretar i aplicar els coneixements d’acord amb els valors ètics.Gestió del coneixement i autonomia en el treball
RABInfo-T009-03 - Té consciència en la presa de decisions de les limitacions ètiques de la professió.3
CBInfo-T010 - Orientació cap a la qualitat.Responsabilitat personal
RABInfo-T010-03 - Revisa de forma continuada el seu treball amb l’objectiu d’orientar-lo a la millora contínua i garanteix resultats excel·lents.3
CBInfo-T011 - Compromís amb la cultura de la democràcia i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.Responsabilitat personal
RABInfo-T011-03 - Proposa i incorpora accions que fomentin el desenvolupament sostenible en la seva pràctica professional (treball fi de bàtxelor i estades formatives).3
1. Seminari: Dret ètica i societat (Més informació)
1.1. La protecció de dades de caràcter personal
1.2. La propietat intel·lectual i industrial.
1.3. Els codis deontològics i l’ètica professional dels informàtics.
1.4. Estàndards i normatives.
2. Seminari: Treball final de bàtxelor. (Més informació)
2.1. Aquest seminari no té continguts específics. - Cal desenvolupar el projecte segons les indicacions donades en les tutories presencials i/o les indicacions donades a través de l’aula virtual.